Briefly in english
Porukkapaita.fi Paidat omalla painatuksella tai brodeerauksella

Pyydä meiltä tarjous! :)

Painatus asiakkaan omiin tekstiileihin

Tässä ohjeita omien tekstiilien tuomiseen painatukseen. Mikäli painotekniikat tai tekstiileihin liittyvät tekniset asiat eivät ole sinulle tuttuja, älä huolestu, myyjämme osaavat neuvoa ja auttaa! :)

 

Laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi painamme pääosin vain mallistossamme olevia tuotteita. Oman mallistomme vaatteet on valittu niin, että ne soveltuvat hyvin painatukseen ja/tai brodeeraukseen. Muualta ostetut tuotteet eivät välttämättä ole ollenkaan tarkoitettu jälkimerkattavaksi. Niissä saattaa olla esim. sellainen kankaan käsittely, että painoväri ei tartu tuotteeseen ja/tai vaate saattaa vahingoittua merkkauksessa tai se saattaa aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa painolaitteistollemme.

-> Tutustu logomerkattavaan mallistoomme tekstiilit-sivullamme.

 

Asiakkaan omiin tekstiileihin painamme vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi jos mallistostamme ei löydy sopivaa äärimitoituksen tuotetta. Painokeikassa voi siis tarvittaessa olla mukana muutama asiakkaan oma tuote. Huomaathan, että edellämainituista syistä emme voi ottaa vastuuta painatusten pysymisestä asiakkaan omassa tuotteessa.

Tekstiilin soveltuvuus painatukseen

Mutta muualta ostetut vaatteet eivät välttämättä kestä painatusta tai niihin ei teknisesti pystytä painatusta toteuttamaan.

 

Omien vaatteiden painatuksen suhteen varmista seuraavat seikat:

TILAAMINEN

1. Että tekstiili kestää painamisen / brodeerauksen

Varmista tuotteen painatuskestävyys: tekstiilin pitää kestää altistus 160 °C lämpötilalle sekä paineelle. Brodeerauksessa vaatteen pitää kestää sen, että siitä lyödään brodeeraustikkiä läpi. Monet tekniset materiaalit lähtevät esim. helposti purkaantumaan.

 

2. Että vaate on esikutistettu

Myymämme tekstiilit ovat valmiiksi esikutistettuja. Näin ei aina ole muualta ostettujen paitojen suhteen. Mikäli tuote ei ole esikutistettu ja se painetaan, voi painatus ”rypistyä” ensimmäisessä pesussa, kun tekstiili kutistuu, mutta painatus ei.

 

3. Ettei vaatteessa ole painamisen estäviä käsittelyjä

Varmista, ettei tuotteessa ole jotain päällystettä (esim. PU-käsittely), joka estää painovärin tarttumisen tuotteeseen.

4. Ettei tekstiili ole liian joustava tai pintakuviollinen painamiseen

Jotkut todella joustavat tuotteet - kuten jumppatrikoot tai ribbikudokselliset tuotteet - eivät sovellu painettavaksi. Liian voimakkaaseen kankaan pintakuvioon ei toistu painatus hyvin.

 

5. Ettei vaatteessa ole valmiina painatuksia, jotka estävät lisäpainatukset

Valmiiksi painetuissa tekstiileissä tuotteeseen jo tehty painatus - esimerkiksi monivärinen sublimointikuvio - saattaa kärsiä kun siihen painetaan päälle. Lisäksi kankaasta irtoava vanha painoväri usein sotkee painokoneemme.

 

 

Neuvomme mielellämme ja arvioimme kanssasi parhaan merkkaustavan myös omille tuotteille!

Painokuva, painovärit ja painatuspaikat

1. Painatuksen paikka

Painatus voidaan tehdä melkein mihin tahansa kohtaa vaatetta, mutta saumojen, vetoketjun, narukujien, metallirinkuloiden tms. päälle ei voida painaa.

Erikoisvärien ja erilaisten painovärien käyttöä saattavat rajoittaa mm. tekstiilissä olevat käsittelyt ja tekstiilin joustavuus.

 

3. Painatuksen koko

Painatus on oletusarvoisesti saman kokoinen jokaisessa tuotteessa, joten painatuksen kokoa tulee arvioida pienimmän tekstiilin rajoitteiden mukaan. Lisätiedot tästä aiheesta: "Painatusten koot ja painatuksen sijoitus".

3. Painotekniikka

Eri tekstiileihin soveltuvat eri painatustekniikat. Arvioidaksemme parhaan painatustekniikan per tuote, meidän tulisi saada tuote hypisteltäväksemme. Painatustapaa arvioidessamme huomioimme erilaisia asioita, mm. kankaan paksuuden. Kovin ohueen tai hyvin hengittävään tekniseen paitaan ei esimerkiksi voida painaa silkkipainatusta, sillä painoväri hulahtaa kankaasta läpi sotkien toisenkin puolen paidasta.

 

Voit luonnollisestikin huoletta jättää painotekniikoiden ja painatusmahdolllisuuksien arvionnin meille!

Paitojen toimitus ja paitamäärät

1. Toimitus meille

Paidat voidaan toimittaa suoraan meille. Merkitsethän paketin selkeästi myös tilaajan ja keikan tiedoin, jotta osaamme kohdistaa oikeat tuotteet oikeaan keikkaan! HUOM! Purathan tuotteet valmiiksi pusseista ja/tai pakkauksista!

 

2. Listat paidoista

Paitamäärät toivomme selkeänä listana. Mikäli meidän tulee jotenkin "tunnistaa" eri tekstiilit toisistaan, olisi niistä hyvä saada etukäteen myös kuvat.

3. Vaatteiden vastaanotto meillä

Tuotteiden vastaanottoon meillä, veloituksetta, kuuluu paitamäärien tarkistus valmiiden listojen mukaan, mutta ei tuotteiden laadun tarkistus. Jos haluat varmistua, että paidat ovat varmasti priimat, tarkista ne itse ennen tuomista meille painettavaksi.

 

Mikäli paidat saapuvat ilman listoja ja lasketaan, niistä työstetään määrä- ja kokolistat, tai tarkistetaan meillä, tehdään se tuntilaskutettavana työnä tuntihinnastomme mukaisesti.

Painoasemointiohje ja tilausvahvistus

Hintaan kuuluu digitaalinen tilausvahvistus ja painatussimulaatio.

 

Paitoja voi toki tuoda myös useita erilaisia.

 

• Mikäli kaikkiin tuotteisiin, riippumatta tuotteesta, painetaan samalla tavalla, selvitään yhdellä painoasemointiohjeella (á 40 euroa + alv.).

• Mikäli eri tuotteisiin halutaan erilaiset, eri kokoiset, tai eri paikkoihin painettavat painatukset (esimerkiksi niin, että johonkin paitoihin painetaan logot hihoihin, toisiin painetaan eteen, shortseihin taas osaan etureiteen ja osaan taakse, huppareihin toiseen hihaan ja pussitaskun päälle) tehdään kustakin tuotteesta oma painoasemointiohje erikseen (á 40 euroa + alv.).

Pussitetut ja pussitettavat paidat

Mikäli tuotteet saapuvat meille pusseissa, paidat puretaan meillä tuntityönä.

Mikäli paidat halutaan halutaan pussitettavan painamisen jälkeen, pyydä meiltä erikseen tarjous.

Riskit ja laatutakuu

Myymiemme tuotteiden ja niiden merkkauksen suhteen meillä on laatutakuu, sillä valikoimassamme olevat tekstiilit ovat tarkoitettuja painamiseen.

 

Emme kuitenkaan voi ottaa vastuuta painatusten pysyvyyksistä asiakkaan omissa tuotteissa.

 

Meille tuntemattoman valmistajan tekstiilien merkkaus onkin arpapeliä, jossa usein lopputulos nähdään vasta kokeilemalla.

 

Vahvan kokemuksemme vuoksi asiakkaan omien vaatteiden painatukset ovat kuitenkin onnistuneet ihan ongelmitta!

Riskit asiakkaan omien tuotteiden kohdalla ovat edellämainittujen lisäksi mm.:

• Vaatteessa on sellainen käsittely, että painatus ei pysy.

• Vaatteessa on sellainen värjäys, että painatus vähitellen värjääntyy myöskin.

• Vaatteen vuori estää painatuksen tai kärsii painatuksesta.

• Painettavasta kohdasta haalistuu väri painatusprosessissamme.

• Vaatteita ei voida merkata, sillä ne sotkevat painokoneemme.

• Vaate kutistuu painatuksen kuumuudesta, mutta painatus ei.

• Vaate on joustavampi kuin painoväri, jolloin painoväri estää tekstiilin joustoa tai painatus katkeilee.

• Vaate sulaa painokoneeseemme.

Porukkapaita.fi • asiakaspalvelu(ät)porukkapaita.fi • Laitathan painettavan kuvan tarjouspyyntösi liitteeksi! Kuunkehrä 2, 02210 Espoo (Olari, Kuitinmäen ostoskeskus) • Avoinna arkisin kello 10-18, sovituskäynnit vain ajanvarauksella.

Monipuoliset ratkaisut

brändäystarpeisiisi!