Briefly in english
Porukkapaita.fi Paidat omalla painatuksella tai brodeerauksella

Pyydä meiltä tarjous! :)

Painatusten koot ja sijoittelu

Painatus on oletusarvoisesti kaikissa tuotteissa saman kokoinen ja painatuksen tuleekin mahtua myös tilauksen pienimpään paitaan. Tuotekokojen valinnassa kannattaa ottaa tämä huomioon, jos se on mahdollista, tällöin yhdet painofilmit riittävät. Painatusta ei voida tehdä sauman tai vetoketjun päälle. Marginaali saumasta on vähintään noin 2 cm.

 

EDESSÄ/SELÄSSÄ: Aikuisten paidassa yleensä 23 cm leveä painatus on "standardikoko", sillä suurimmalla osalla käyttäjistä se vielä pysyy hyvällä ja selkeällä, suoralla etualalla, taipumatta kainaloihin.

 

RINNASSA/HIHASSA: Rinta- tai hihakokoisen painatuksen leveys voi olla, paitamallista, paidan koosta ja saumojen määrästä riippuen, yleensä noin 8-12 cm leveä.

Neuvomme mielellämme, ota rohkeasti yhteyttä!

Pienikokoinen painatus

Alle 15 x 15 cm kokoinen painatus lasketaan pienikokoiseksi. Sopii hyvin esim. rintaan tai hihaan.

Normaalikokoinen painatus

Isokokoinen painatus

Noin alle 23 x 23 cm kokoinen painatus on normaalikokoinen.

Noin alle 23 x 30 cm kokoinen painatus on isokokoinen.

23 x 23 cm kokoinen pyöreä painatus istuu tekstiiliin suurinpiirtein näin:

Naisten paidassa kannattaa ottaa huomioon myös rinnan alalinja sekä kaula-aukon muoto ja laajuus. Yleensä painatus näkyy paremmin decolletelle eli poven yläpuolelle painettuna kuin taipuessaan rintojen alle. Jos kaula-aukko on kovin laaja ja painatus korkea, sijoittuu naisten paidoissa painatus liiaksi "mahaan" tai rintapainatus "kainaloon".

 

Jos tilauksessa on esimerkiksi sekä isointa unisex-paitaa (3XL) että pienintä lasten paitaa (1-2 -vuotiaan koko), voidaan painatuksesta tehdä myös kahdet painofilmit niin, että lasten pienimmät paidat painetaan pienemmällä painatuksella kuin aikuisten isoimmat paidat. Tällöin painatuksesta valotetaan kahdet painofilmit = kaksinkertainen filmikustannus.

LOGOMERKKAUS

Maksikokoinen painatus

Hotmarkkauksessa maksimikoko painatukselle on 38 x 44 cm. Painatuksen hinta on korkea, sillä painoväriä menee paljon.

Silkkipainatuksessa maksimikoko on 43 x 43 cm ja painatuksen koko ei vaikuta hintaan.

Painatus helmaan tai sivusaumaan

Painatus voidaan tehdä myös muualle kuin paidan rintaan, kuten lonkan päälle (allaoleva kuva), sivulle pystyyn, hartialinjaan, takamuksen päälle, hihaan jne. Painatus voidaan painaa noin 2-5 cm päähän saumasta tai helmasta. Sivusaumallisissa paidoissa painatus sijoittuukin kokonaan paidan etu- tai takakappaleeseen.

Painatuksen maksimikoko määrittyy tilauksen pienimmän paidan mukaan. Vieressä olevassa kuvassa painatus on saman kokoinen kaikissa paidoissa, mutta kokonaisuus on visuaalisesti hieman erilainen naisten XS:ssä, jossa oikeaan lonkkaan tarkoitettu painatus täyttää etupuolesta paljon suuremman osan kuin esim. miesten 3XL -paidassa.

Painatus "reunasta reunaan"

Koska painatus on kaikissa tuotteissa saman kokoinen, ei painatusta yleensä voida tehdä paidan "reunasta reunaan", esim. "kyljestä kylkeen" tai "olkapäästä kainaloon".

Painatuksen maksimileveys on tilauksen pienin paita miinus noin 4 cm (marginaalit sivusaumoista). Vierellä olevassa kuvassa painatus, joka melkein täyttää pienimmän paidan leveyden. Isommista paidoista saadaan kuitenkin hyvin sukunäköisiä keskittämällä painatus niihin visuaalisesti samalle kohdalle.

Vierellä olevassa kuvasarjassa painatus, joka täyttää nätisti naisten XS-kokoisen paidan, jää hieman erikoisen kokoiseksi ja erikoiseen paikkaan miesten paidoissa. Naisten paidan olkapään mukaan muotoiltu painatuksen yläreuna ei osu unisex-paidan olkapään kohtaan mikäli halutaan, että painatus on sivusuuntan keskellä.

Nämä ovat yleisiä suuntaviivoja. Katsomme toki painatusten koot asiakkaan kanssa yhteistyössä aina keikkakohtaisesti. Neuvomme myös mielellämme - katso yhteystiedot!

Porukkapaita.fi • asiakaspalvelu(ät)porukkapaita.fi • Laitathan painettavan kuvan tarjouspyyntösi liitteeksi!

Kuunkehrä 2, 02210 Espoo (Olari, Kuitinmäen ostoskeskus) • Avoinna arkisin kello 10-17, sovituskäynnit vain ajanvarauksella.

Monipuoliset ratkaisut

brändäystarpeisiisi!