☆ TARJOUS TUOTTEISTA: Voit lähettää meille sähköpostitse tarjouspyynnön logon kera, kertoen vapaamuotoisesti toiveesi. Katso yhteystietomme. ☆

OLEMME KESÄLOMALLA viikot 28-31 ja palaamme töihin ma 5.8.2024. Siihen asti saat kyllä asiakaspalvelumme kiinni sähköpostitse, pienoisella viiveellä.

Ekologiset arvot
Olemme kiinnostuneet valikoimassamme olevien tuotteiden ekologisuudesta ja eettisyydestä. Seuraamme kaikkien tekstiilivalmistajien sertifikaatteja mm. turvallisuuden, työolojen ja ympäristön suhteen. Suosimme myynnissämme mm. orgaanisia tuotteita ja kierrätetystä materiaalista valmistettuja tuotteita.

Käytämme mahdollisuuksien mukaan vesipohjaisia painovärejä, painatuksen kestävyydestä tinkimättä.

Yrityksellämme on myös tiukka vapaaehtoinen kierrätysohjelma, jossa minimoimme materiaalihukan ja pyrimme kierrättämään lähes kaiken toimintaamme liittyvän jätteen. Omavalvomme kierrätyksen toteutumista aktiivisesti.

Pyrimme säästämään sähköä kaikessa toiminnassamme ja huomioimme esimerkiksi rahtien hiilijalanjäljen erityisesti jyvittämällä tuotteita samaan kuljetukseen sekä priorisoimalla mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita.


Yksi parhaiten sertifioiduista valmistajistamme on Cottover. Cottoverille on myönnetty kansainvälisesti tunnetut sertifikaatit, joiden tavoitteena on ympäristöolojen parantaminen, reilun kaupan varmistaminen ja taistelu köyhyyttä vastaan. Kolmansien osapuolten sertifikaattien ansiosta yritysten ja kuluttajien on helpompi tehdä ympäristöä vähemmän kuormittavia valintoja.

  • Toimitusketju on kokonaan dokumentoitu. Kaikki ketjun vaiheet sekä toimittajat kuidusta valmiiksi vaatteeksi ovat jäljitettävissä.
  • Riippumaton organisaatio valvoo, että vaatimuksia noudatetaan.
  • Vuosittaiset auditoinnit ja tarkastukset turvaavat asetettujen standardien noudattamisen.
  • COTTOVERIN VALIKOIMA: Klikkaa tästä Cottoverin valikoimaamme!

Cottoverin sertifikaatit:


Fairtrade® eli Reilu kauppa on kansainvälinen merkintä, joka taistelee köyhyyttä vastaan. Puuvillan viljelijöille taataan vähimmäishinta, joka kattaa puuvillan kestävän tuotannon kulut. Puuvilla viljelijä saa myös ylimääräisen palkkion, joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin tai kaivoihin. Reilulla kaupalla on myös kriteerit demokratiaan ja vaatii, että työntekijöillä on oikeus järjestäytyä. Lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua eikä työskennellä. Kaikki Cottoverin puuvilla tulee Reilu kauppa-sertifioiduilta tuottajilta.
GOTS on kansainvälinen vaatteiden ja tekstiilien merkinnöistä vastaava organisaatio. Gots käyttää aina orgaanista puuvillaa ja polyesteri tulee olla kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu. Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja. GOTS:n avulla varmistetaan, että ILO:n perussopimuksia noudatetaan ja että jäljitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä.
Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on tunnetuin ympäristömerkki Suomessa. Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa – raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Haitallisia kemikaaleja vältetään valmistuksen aikana. Joutsenmerkki tekee vaatimuksia työolojen parantamiseksi ILO:n perusyleissopimusten mukaisesti ja valvoo myös tiukasti laatuvaatimuksia.
ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Merkki takaa ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia. Saadakseen Ökö-tex -merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit, jotka osoittavat ettei niistä löydy terveydelle haitallisia kemikaaleja. Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa.
Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Accord on sitova sopimus, jonka tarkoituksena on parantaa Banghladeshin tekstiiliteollisuuden rakennus- ja paloturvallisuutta. Accord tekee tarkastuksia, pitää paloturvallisuuskoulutuksia sekä kunnostaa rakennuksia alueella.
BSCI (Business Social Compliance Initiative) on Eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli, jonka tavoitteena on ns. riskimaiden tavarantoimittajien työolojen parantaminen kansainvälisten sopimusten vaatimalle tasolle sekä selkeyttää ja yhtenäistää yritysten tekemää tavarantoimittajien valvontaa. Yhteistyön tavoitteena on varmistaa, että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa.
Textile Exchange on ei-kaupallinen organisaatio, joka työskentelee tekstiiliteollisuuden vastuullisen laajenemisen sekä luomupuuvillan tuotannon puolesta.
Mistra Future Fashion on kestävän kehityksen mukainen tutkimusohjelma, joka edistää toimia muotiteollisuuden positiivisen tulevaisuuden puolesta. Tutkimusohjelmalla on ainutlaatuinen näkökulma, sillä visiona ja päämääränä on varmistaa systemaattinen muutos teollisuuden muuttamiseksi kestävän kehityksen mukaiseksi. Heidän vuorovaikutteinen lähestymistapansa koostuu mm. suunnitellusta toimitusketjusta, käyttäjistä ja kierrätyksestä, yhteistyöstä yli 40 tutkimusryhmän ja alan yhteistyökumppanin, kuten Cottoverin kanssa.
Clean Shipping Indexin tavoitteena on vaikuttaa laivayhtiöitä käyttämään puhtaampia aluksia antamalla korkeat pisteet tehokkaimmille aluksille. Kuljetusten ostajat voivat käyttää Clean Shipping Indexiä laskeakseen ja minimoidakseen ekologisen jalanjälkensä.