☆ TARJOUS TUOTTEISTA: Voit lähettää meille sähköpostitse tarjouspyynnön logon kera, kertoen vapaamuotoisesti toiveesi. Katso yhteystietomme. ☆

Eettiset arvot
Olemme kiinnostuneet valikoimassamme olevien tuotteiden ekologisuudesta ja eettisyydestä. Myymme vain laadukkaita tekstiilejä, kestävillä painatuksilla. Seuraamme kaikkien tekstiilivalmistajien sertifikaatteja mm. turvallisuuden, työolojen ja ympäristön suhteen. 

 • KUVIA SHOWROOMISTAMME ja lisätiedot Meistä.
 • EKOTUOTEVALIKOIMAMME ja ympäristövastuumme lisätiedot löydät ekotuotteet -sivultamme.

Muutamia valmistajia sertifikaatteineen
B&C Collection on belgialainen yritys, jonka tehtaat ovatkin yksiä parhaista työolojensa suhteen – siitä kertoo jo se, että tehtaat tarkastetaan ennalta ilmoittamattomaan aikaan, useaan kertaan vuodessa. Tällä varmistutaan siitä, että työolot ja toimintatavat pysyvät aina asianmukaisina.
 • B&C:llä on mm. Oeko-Tex Standard 100
 • B&C on Fair Wear foundation:in jäsenyritys
 • Lisätietoja B&C:n sivuilta.


Fruit of the Loom on amerikkalainen yritys, jonka Eurooppaan tulevat tuotteet valmistetaan sertifioiduilla tehtailla Marokossa, Egyptissä, Kambotsassa tai Bangladeshissa. Tekstiilien valmistukseen käytetään amerikkalaista puuvillaa. Yrityksellä on ympäristöohjelma. Eettiset asiat, kuten lapsityövoimattomuus ja yleiset työolot ovat valvotusti kunnossa, eikä tehtaissa käytetä haitallisia aineita.
Suurin osa Fruit of the Loomin tuotteista valmistetaan Marokon huipputeknologisella tehtaalla, jonka työolot ovat erinomaiset. Erittäin siistissä ja hyvin ilmastoidussa tehtaassa on oma paloasema sekä vesilaitos, jonka ansiosta tehtaalta lähtevä vesi on puhtaampaa kuin Marokon vesijärjestelmässä yleensä. Työntekijöille on myös järjestetty terveydenhoito, mikä on Marokossa hyvin harvinaista – ja tämä lienee yksi syy siihen, että halukkaita työntekijöitä riittää.
 • Fruitilla on mm. Oeko-Tex Standard 100, Wrap-standardi ja Amfori-jäsenyys.
 • Lisätietoja Fruitin sivulta.


Russell on amerikkalainen yritys, joka on osa Fruit of the Loom -konsernia, joten yllä mainitut eettiset arvot koskevat myös Russellia. Russell on sitonut itsensä useisiin riippumattomiin tarkistuksiin kaikille tehtailleen.
 • Russelilla on mm. Oeko-Tex Standard 100, Gots- ja Wrap-standardit sekä Amfori-jäsenyys.
 • Lisätietoja Russellin sivuilta.
Clique / New Wave on Ruotsissa perustettu, monikansallinen konserni, jonka visiona on pienentää liiketoiminnoista aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä. Konsernin Social Code of Conduct määrittelee kaikille samat perusvaatimukset, mm. lapsityövoiman käytön ja syrjinnän kielto, työoloja koskevien vähimmäisvaatimusten täyttäminen, työntekijöiden järjestäytymisoikeus, vähimmäispalkka, ylityökorvaus ja kohtuulliset työtuntimäärät. Konsernin edustajien merkittävä läsnäolo tuotantopaikoilla antaa hyvät mahdollisuudet valvoa kaikkia tuotannon osa-alueita, erityisesti sosiaalisia oloja. 
Dagens Industrin lokakuussa 2019 tekemässä listauksessa tutkittiin miten pörssiyhtiöt ovat reagoineet Agenda 2030 ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. New Wave Group sai täydet pisteet. 
Cliquen tuotteissa käytetään usein luomupuuvillaa, kierrätysmateriaaleja ja lankavärjättyä kangasta.
 • New Wavella on Accord, Amfori, Clean shipping index, TextileExchange ja Ökö-tex -standardit.
 • Lisätietoja New Waven Yhteiskuntavastuu-julkaisusta.
Pro Job / New Wave on ruotsalainen yritys, jolle tuotteiden laadun lisäksi ympäristö ja etiikka ovat tärkeitä aspekteja. Ympäristöystävällisyys otetaan huomioon sekä koko valmistusprosessissa (esim. valmistusmenetelmät, valmistusmateriaalit) että tuotteiden toimituksissa (esim. päästöt). Kaikkien toimittajien tulee noudattaa tiukkoja Ruotsin tekstiilimaahantuojien kemikaalioppaan ohjeita ja rajoituksia. Pro Job vaatii myös alihankkijoiltaan mahdollisimman hyvää ympäristöystävällisyyttä (energiankulutus, ilmastopäästöt, puhtaan veden käyttö, freonit, uusien raakamateriaalien käyttö, ei-luonnonmukaisten materiaalien käyttö, jätteet jne). Pro Job kiinnittää ympäristöseikkojen lisäksi erityistä huomiota henkilökunnan ja alihankkijoiden työssäviihtymiseen (syrjintä, palkka, työajat jne).
 • New Wavella on Accord, Amfori, Clean shipping index, TextileExchange ja Ökö-tex -standardit.
 • Lisätietoja Pro Jobin sivuilta.


Tee Jays on tanskalainen perheyritys, jonka takit valmistetaan Kiinan tehtailla, collegetuotteet Turkissa ja muut tekstiilit Bangladeshissa. Tuotteissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja aina, kun se on mahdollista. Yritys edellyttää kaikkien tavarantuottajien sitoutumista yhteiseen eettiseen ohjeistukseen (Code of Conduct), jolla taataan käytännöiltään yhtenevä, ympäristöystävällinen ja työntekijöiden oikeudet huomioiva tuotantoketju.
 • Tee Jaysilla on mm. Oeko-Tex, BCSI, Amfori ja Reach-standardit.
 • Lisätietoja Tee Jaysin sivuilta.
Beechfield Brands on englantilainen konserni, johon kuuluvat Beechfield, Westford Mill, Bag Base ja Quadra -merkit. Sertifioidut tehtaat sijaitsevat Kiinassa, Pakistanissa ja Intiassa. Yritys edellyttää kaikkia tavarantuottajiaan sitoutumaan yhteiseen eettiseen ohjeistukseen (Code of Conduct), jolla taataan käytännöiltään yhtenevä ja työntekijöiden oikeudet huomioiva tuotantoketju. Eettisen ohjeistuksen noudattamista valvotaan säännöllisin tarkastuskäynnein.
 • Beechfieldillä on käytössään Eco Option Natural -merkki, joka takaa, että tuote on valmistettu mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.
 • Beechfieldin valikoimasta löydät lisäksi Fairtrade-merkittyjä tuotteita ja Organic 100 -sertifioitua orgaanista puuvillaa.
 • Lisätietoja Beechfieldin sivuilta.


Result on englantilainen perheyritys, johon kuuluvat myös Result Headwear ja Spiro. Suurin osa tuotteista valmistetaan Kiinassa, pieni osa takeista sekä fleecetuotteet tulevat Bangladeshin tehtailta. Resultilla on oma ympäristöohjelmansa, jossa peruskierrätyksen lisäksi huomioidaan mm. värjäysprosesseissa syntyvän ylijäämälämmön hyödyntäminen. Valmistettavissa tekstiileissä sekä niiden pakkauksissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja aina, kun se on mahdollista.
Premier on englantilainen yritys, jolla on tehtaita etupäässä Kiinassa ja Bangladeshissa. Muutamia tuotteita valmistetaan myös Marokossa, Laosissa, Saksassa ja Tunisiassa.
 • Premierillä on mm. Ökö-tex, Reach-standardi, WRAP-sertifikaatti, Sedex ja Amfori BSCI-standardi.
 • Lisätietoja Premierin sivuilta.
Cobalt Gear / Cobalt Fusion on suomalainen yritys, jolla on työolojen, eettisyyden ja ympäristöseikkojen suhteen valvottu tehdas. Tuotteet suunnitellaan kotimaassamme.


Kariban / Proact / Kimood on ranskalainen yritys. Kimood ei käytä PVC:tä valmistuksessaan.
 • Karibanilla ja Kimoodilla on mm. Reach-standardi sekä Ecocert Greenlife -sertifioituja tuotteita.
 • Lisätiedot Karibanin sivuilta.


Promodoro on saksalainen yritys, jolle kaikkinaiset eettiset arvot ja ympäristön huomiointi ovat erittäin tärkeitä. Promodoro on saanut poikkeuksellisen laajan sosiaalisen ja ympäristöystävällisen sertifioinnin.
 • Promodorolla on mm. Oeko-Tex Standard sekä Wrap, Gots, TextileExchange, ISO 9001, ISO 14001, C-TPAT, OHSAS ja TGI -sertifikaatit.
 • Lisätiedot Promodoron sivuilta.


Just Cool, Just Hoods AWDis sertifioidut tehtaat takaavat, että tuotteet valmistetaan laillisesti, eettisesti ja humaanisti. Just Cool Just Hoods valvoo valmistustehtaiden lisäksi myös koko tuotantoketjua.
 • AWDisilla on mm. WRAP ja BSCI -sertifikaatit sekä se on Peta:n hyväksymä valmistaja.
 • Lisätietoja AWDiksen sivuilta.

Lisätietoa muutamista sertifikaateista


Oeko-Tex Standard 100 (Öko-tex 100) on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka takaa sen, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Haitta-aineiden testauskriteeristö perustuu uusimpiin tieteellisiin tutkimuksiin ja sitä päivitetään jatkuvasti.
Fair Wear Foundation -sertifikaatti takaa, että sekä tuotteita valmistavilla tehtailla että koko tuotantoketjussa sitoudutaan säätiön kanssa yhteistyössä aktiivisesti parantamaan työoloja. Jäsenyrityksissä ei käytetä lapsityövoimaa. Jäsenyyden saanti ja sen pitäminen edellyttää jatkuvista tarkastuksista läpipääsyä.
WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production) on kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, joka takaa sen, että tuotteiden valmistus on tehty laillisesti, ilman lapsi- tai pakkotyövoimaa, asiallisissa työolosuhteissa, asiallisella palkalla, terveellisesti ja turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.


REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) on Euroopan unionin kemikaalilainsäädäntö, joka mm. parantaa terveyden- ja ympäristönsuojelua kemikaalien aiheuttamilta vaaroilta. REACH-asetuksen teknisiä, tieteellisiä ja hallinnollisia puolia valvoo Euroopan kemikaalivirasto, ECHA.


BSCI-standardi edistää työoloja ja kiinnittää huomioita vaatetehtailla mm. työmääriin ja palkkaukseen. Eurooppalainen yritysten liitto, Foreign Trade Association (FTA), nykyisin Amfori, perusti järjestelmän tarjotakseen yrityksille vastuullisen ja toimivan järjestelmän parantaa sosiaalisten määräysten noudattamista useiden valtioiden välisissä toimitusketjuissa. Jäsenyhtiön on noudatettava valtion lakia ja BSCI:n listaamia työoikeuksia sekä tiedotettava työntekijöitä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan. 
OCS-standardi (Organic Content Standard) takaa luomuraaka-aineen määrän valmiissa tekstiilissä. Se ei ota kantaa tuotannon muihin aspekteihin, vaan takaa luotettavuuden vain sertifioidun luomuraaka-aineen osalta. Standardin myöntää aina riippumaton, kolmas osapuoli.

GRS-standardi (Global Recycled Standard) on koko tuotantokaaren kattava, kierrätettyjen tekstiilien sertifikaatti. Siinä koko tuotantoketjulle asetetaan sekä ekologisia että sosiaalisia kriteerejä: sertifiointi kattaa jokaisen tuotantovaiheen alkumateriaalista aina valmiiseen tuotteeseen asti. GRS-merkintää saa käyttää vain tuotteessa, jonka tuotannossa kaikki sertifikaatin kriteerit täyttyvät. Kriteerien täyttymisen auditoi riippumaton kolmas osapuoli.